All Posts (5)

Sort by

11033328453?profile=originalEind augustus, 2007. Het was de eerste docententraining van Club Fiera, en als trainer stond ik een verhaal te vertellen. Iedereen was alleen aandachtig aan het luisteren, behalve een mooie dame die de hele tijd zeer geamuseerd zat te schrijven… Vanessa Mambi.

Ik heb kort daarvoor een salsa dansles van haar meegemaakt bij Club Fiera in Kokonoches Latincafé. Vanessa was (en is nog steeds!) een hele verschijning. Gracieus, stijlvol en gepassioneerd in haar lesgeven. Niet veel later kwam ik erachter dat mevrouw Mambi 1 van de mooie kinderstemmen was van de Curaçaose tegenhanger van ‘Kinderen voor Kinderen’, grupo Zjozjolí, EN ze is zelfs Miss Curaçao geweest! Maar nu hing ze aan MIJN lippen en noteerde zoveel mogelijk van wat ik zei, alsof het een kwestie van leven of dood was.. precies zoals ik altijd deed!
Haar gedrevenheid, en de passie die ze legt in alles wat zij onderneemt, zijn kernelementen die onlosmakelijk met Vanessa zijn verbonden. Ons beider danscarrières vertoont veel paralellen, maar Vanessa is altijd een graadje beter geweest.

Vanessa’s Grootste Krachten

Vanessa en ik zijn ook beiden ‘ras entertainers’. Velen denken dat het bij ons ‘in het bloed’ zit, maar dat is niet waar. Het is gewoonweg keihard werken en constant denken vanuit degenen die geëntertaind worden. Vanessa heeft een creativiteit waar je ‘u’ tegen zegt en is – danstechnisch gezien – heel erg virtuoos. En net als ik heeft Vanessa ook een lerarenopleiding gevolgd buiten het dansen om waardoor ze gedegen didactische vaardigheden bezit. De combinatie van deze en eerder genoemde karaktereigenschappen maken van haar DE ideale persoon om ‘gewone dans stervelingen’ in een rap tempo om te vormen tot ‘salsa podiumbeesten’. Haar grootste kracht ligt echter in het feit dat Vanessa haar studenten dezelfde (internationale) podia biedt waar hun salsa danslegenden – zoals Eddie Torres - op dansen. Van Rotterdam tot Hoofdorp, en van Berlijn tot Marrakesh, de dansers van ViP ON1, ViP ON2 en ViP Ladies Project leven hun dansdromen uit, allemaal dankzij Vanessa!

Naast Vanessa’s lokale en internationale successen is haar ViP Dance gedurende de jaren uitgegroeid tot een kweekvijver die veel dansers heeft geleverd voor andere show- en docententeams. Vanessa vormt ze, en andere showteams & dansscholen floreren mede dankzij haar technisch goed gevormde en super gedreven alumni.

Vanessa bij Club Fiera!

Wil je salsa superster Vanessa in het echt meemaken? Dan biedt Club Fiera je de volgende kansen om Vanessa je dans skills naar een hoger niveau te helpen tillen:
Zaterdag 18 juli geven Vanessa samen met Randolph Brion een workshop Ladies en Men Styling in salsa aan het begin van de Club Fiera Salsa, Bachata & Kizomba Party Deluxe Summer Edition. En haar ViP Dance zal ook optreden.

https://www.facebook.com/events/1591772057769736/

En speciaal voor de Salseras...

De 1e van de 3 supergave Mini BootCamps Ladies Styling komt er aan! Vanessa is op maandag 20 juli aan de beurt. Je krijgt dan 2 uur intensief dansles van deze QUEEN OF SALSA! Je dansniveau is niet van belang!

http://www.clubfiera.com/zomer

Carmen Miranda

Vanessa’s carriére, talent, creativiteit en klasse doen me veel denken aan de legendarische Portugees/Braziliaanse Carmen Miranda. Zij is niet alleen de vrouw afgebeeld op alle Chiquita bananen, maar Carmen is o.a. Brazilië ’s grootste ster, 1 van de voornaamste redenen voor alle Ladies Styling die bij modern salsa dansen worden gebruikt, EN zij is ook een stijlicoon voor alle ‘drag queens’ wereldwijd.

https://www.youtube.com/watch?v=TLsTUN1wVrc

Vanessa! … Vanessa! … Vanessa!

Quote: "Vanessa lives to dance and to teach others to dance.
Her own motto in life: With discipline, focus and perseverance you will prevail for sure!"

Read more…

Latin Weekender - Speciaal driedaags event!

Latin Weekender - Speciaal driedaags event! - Zomercarnaval Rotterdam brengt Center Parcs De Eemhof in Caribische sferen tijdens Latin Weekender met o.a. N'Klabe en La Tromboranga. Het driedaagse event "Zomercarnaval presents: Latin Weekender" brengt op 27, 28 en 29 november Center Parcs in Caribische sferen

met o.a..lees meer, klik hier:.http://www.latinmagazine.eu/latin-weekender-2015.html 11033327088?profile=original

Read more…

Ten Quidao!, Watch out!

11033327695?profile=originalDe totstandkoming van Ten Quidao!, Watch out! wordt gedragen door de drijvende veren John ‘Dandy’ Rodriquez, Jose Madera en Mitch Frohman. John Rodriquez is 30 jaar actief bij wijlen Tito Puente en Tito Rodriquez en oprichter van de legendarische Tipica ’73. Dan is er ook nog de musical director Jose Madera die zijn sporen heeft verdiend bij Tito Puente en Machito. En als...lees meer, klik hier:  http://www.latinmagazine.eu/recensie--watch-out---ten-cuida…

Read more…

Wie is CaRiMi?

11033326866?profile=originalWie is CaRiMi? Carlo Vieux, Richard Cavé en Mikael Guirand zijn altijd al bezig geweest met muziek, thuis in Haïti. Het is pas in New York dat ze, gedreven voor hun liefde voor muziek, samenkwamen en CaRiMi vormden. Uren spendeerden ze in de studio op zoek naar die ene sound die hen op de kaart zou zetten. Ze waren zich erg bewust van de slechte situatie in Haiti, hetgeen ook terugkomt in de songteksten. De grote hit..lees meer , klik hier http://www.latinmagazine.eu/recensie-invasion-carimi.html

Read more…

Latin Magazine heeft een vernieuwde website!

11033327073?profile=original www.latinmagazine.euUiteraard blijven wij je ook op de vernieuwde website als vanouds informeren over verschillende onderwerpen, events, artiesten, hot nieuws en nog veel meer. En dat alles alleen op het gebied van salsa, bachata, kizomba, zouk en brasil. We hebben de rubrieksstructuur sterk vereenvoudigd. Zoals je kan zien vind je alle verschillende redactionele artikelen terug onder het betreffende genre. Veel leesplezier op de vernieuwde website. Heb je vragen, opmerkingen of goede ideeën, neem dan gerust contact met ons op via redactie@salsa.nl of tel. 06-55894468. Met vriendelijke groeten Latin Magazine team

Read more…

Blog Topics by Tags

Monthly Archives