your Salsa Community!

voor iedereen met een passie voor de Salsa & Latin cultuur

Salsapunt Dance Company bij Rico Latino Enschede!

Vanaf vorig jaar liep ik met het idee rond om een eigen salsa demonstratie team van onze kersverse salsa dansschool Salsapunt in Almere op te gaan richten. Evie vond dit ook een goed idee, en er bleken een aantal van onze Advanced cursisten te zijn die graag in een salsa showteam wilden dansen.

We zijn in januari van dit jaar begonnen met de eerste demo trainingen. Na verschillende samenstellingen hebben wij pas vanaf de afgelopen dansseizoen een vaste groep gekregen die bereid was om zoveel mogelijk te oefenen. Evie kwam vorige maand met de naam Salsapunt Dance Company. De leden zijn: Claudia, Kimberly, Marjolijn, Nicole, Samantha, Angelo, Roberto, Short (jawel, mijn volbloed broertje :-d), en Wolf. Toen de choreografie 'A la Hora' af was zijn Evie en ik begonnen met optredens te regelen voor deze kersverse salsa-team.

Aan hen viel de eer om op het populaire salsafeest van salsadansschool Rico Latino ( www.ricolatino.nl ) in Holland Casino Enschede op te treden. De eigenaar, een Antilliaan en goede vriend genaamd Michael, heeft de grootste salsa dansschool van Twente. Doordat Marjolijn op vakantie is heeft de groep met 3 koppels opgetreden. Short is speciaal van zijn militaire oefening in Duitland naar Nederland teruggereden om samen met Claudia te kunnen optreden. De andere koppels die hebben opgetreden waren: Nicole samen met Wolf, en Kimberly samen met Angelo. En Roberto is zo sportief geweest om toch aanwezig te zijn om de rest van het team te supporten.

8)

Michael had de groep van tevoren verteld dat hij het hele team op Pina Colada zou trakteren als zij goed zouden optreden. Voor de meesten zou dit uberhaupt de eerste keer zijn dat ze voor een publiek gingen dansen. Ondanks de gierende zenuwen (Evie heeft mij op een gegeven moment weggestuurd omdat ik de mensen te zenuwachtig maakte) en een paar schoonheidsfoutjes is de eerste optreden van SDC zeer succesvol te noemen. het publiek heeft leuk gereageerd, en de leden hebben zelfs een aantal fans gekregen! En de Pina Colada die zij achteraf van Michael hebben gekregen was dik en dik verdiend.

8)

Evie en ik zijn uiteraard ontzettend trots op de geweldige prestatie van 'onze' jongens en meisjes! En ik als grote broer vind het geweldig dat mijn broertje in ons team danst.

:D

Het volgende optreden van SDC is op 22 augustus tijdens het salsafeest van Salsa Dance Explosion georganiseerd door Richard Agatha ( www.salsaplanet.com ) die ook toevallig een Antilliaan en een goede vriend is.

8)

Hier alvast een indruk: http://www.youtube.com/watch?v=A39ZjdSr9YM

:D

Groetjes van de salsaklompjes,

:D

Views: 159

Comment

You need to be a member of your Salsa Community! to add comments!

Join your Salsa Community!

SalsaClubOnline is Sponsered by Casa de Karen

Casa de Karen

PARTNERS

PRESS PLAY FOR MUSICA from salsaradioamsterdam.nl

Photos

  • Add Photos
  • View All

© 2020   Created by Karen Beerends.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service