Afgelopen zaterdag (12 april) was ik bij de 'Salsa Legends' feest van dansschool Salsaventura in Den Haag. Brian en Mechteld - die prominent op het programma voor de shows stonden - hebben niet opgetreden. Het gerucht ging rond dat de 3-voudige Nederlandse salsa danskampioenen als zakelijk koppel uit elkaar zou zijn.

En de geruchtenstroom werd sterker toen Brian Libier alleen werd aangekondigd door Morry. Brian werd als salsa legende aan het publiek voorgesteld, hij zwaaide even, en dat was het. Geen uitleg van Brian (of van Morry) waarom hij en Mechteld niet gingen optreden. Helemaal niets! Maar ik begrijp vanuit beider standpunt dat het pijnlijk was om op dat moment de waarheid aan ons te vertellen.

Ik wou aan de hand van dit incident een blog schrijven over beroemde salsa danskoppels die uit elkaar zijn gegaan. Maar dat ga ik mooi niet doen :)

Het was ontzettend leuk om de aanwezige salsa danslegendes te zien en te bewonderen tijdens het feest. Femke & Manoah, Taïti & Cristel (nog bedankt voor het drankje en het dansje), Vanessa Mambi, Gabi Mambi, Annetje Riel, Patrick Mussendijk, Brian van der Kust, Marlon Borkulo, Patrick Rosheuvel, Salsapeter, Ronald Murray, Paul Baarn, Niels van Zonneveld, en nog vele anderen.

Morry Krispijn - een salsa legende op zich - heeft en succesvol feest georganiseerd. Een leuk commentaar van hem: "Hoe krijg je zoveel mogelijk danslegendes op je feest? Door ze allemaal op de gastenlijst te plaatsen!"

En over danslegendes gesproken...

Ik vind dat Nucita van Club Fiera - die dit jaar haar 10-jarig bestaan viert - zich beetje bij beetje ook mag scharen onder de illustere Nederlandse salsa legendes. Haar jarenlange werk van het verspreiden van de bachata virus in Nederland en haar Club Fiera Salsa, Bachata & Kizomba Deluxe feesten in Hoofddorp hebben haar tot een legende gemaakt. En Nucita is nu samen met haar man Miguel elke maandagavond te bewonderen in het SBS6 programma 'Exotische Liefde'. 

En ja, ik ben inmiddels ook een salsa legende, maar wel een beruchte.    

 

www.salsaopklompen.nl

Votes: 0
E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Your Social Salsa Community! to add comments!

Join Your Social Salsa Community!

Blog Topics by Tags

Monthly Archives