your Salsa Community!

voor iedereen met een passie voor de Salsa & Latin cultuur

Na de laatste uitlokking tot haat en discriminatie van Geert Wilders wil ik de andere kant van de medaille uitlichten met mijn eigen verhaal.

Als salsa dansdocent & entertainer geef ik al 5 jaar merengue en salsa dansworkshops aan middelbare scholieren voor www.crossyourborders.nl. Ik kom op mijn houten klompen aandraven, tot grote verbazing van de 3HAVO/VWO tieners. Steevast krijg ik dan de vraag: "Meneer, waarom danst u op houten klompen? Dat kan toch niet?" Er zijn veel antwoorden die ik geef gedurende de 1 uur durende workshop.

Naast dansen laat ik ook historische, maatschappelijke en culture onderwerpen de revue passeren. Het ontstaan van de mens, ons verleden van handel in slaven, het hebben van vooroordelen, migratie, oorlog en onze welvaartstaat worden allemaal behandeld terwijl de kids o.a. de 'Merengue Polonaise' uitvoeren en 'Salsa Battlen'.   

De rode draad: ik ben trots om Nederlander te zijn, en ben faliekant tegen vooroordelen.

Ga eens na: een neger die op houten klompen staat te dansen...

Veel Nederlandse tieners van Marokkaanse afkomst en met een Islamitische achtergrond groeien op in een (sub)cultuur waarin het samen dansen tussen mannen en vrouwen ten strengste wordt verboden. En toch doet de overgrote meerderheid van deze tieners actief mee met mijn workshops. Ik zie ze nog fanatiek hun danspasjes oefenen terwijl ik de school verlaat.

De mensen die "Minder!" schreeuwden als antwoord op de vraag van Geert zouden een keer in mijn schoenen - sorry, klompen - moeten staan en aan al die Nederlands Marokkaanse tieners moeten uitleggen waarom het hebben van vooroordelen WEL loont. Want op hun manier maken ze al het werk wat ik verricht om onze multiculturele samenleving dichter bij elkaar te brengen met 1 woord teniet! 

 

My 2 euro cents...

 

www.salsaopklompen.nl     

Views: 355

Comment

You need to be a member of your Salsa Community! to add comments!

Join your Salsa Community!

SalsaClubOnline is Sponsered by Casa de Karen

Casa de Karen

PARTNERS

PRESS PLAY FOR MUSICA from salsaradioamsterdam.nl

Photos

  • Add Photos
  • View All

© 2020   Created by Karen Beerends.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service