Door: Sederick Short, de Latin danser op houten klompen

Je weet het wel: je bent werkzaam in de salsa scene, en je gaat in je vrije tijd naar een salsafeest om lekker te dansen. Je hebt geen zin om met anderen over zaken te praten. Dus probeer je de ‘chit chat’ tot een minimum te beperken zodat je je ‘salsa dans-shot’ niet misloopt.

Maar als ondernemer loop je op dat moment veel meer kansen mis dan je denkt…

Mathieu Leijendeckers, de eigenaar van Salsa.nl en LatinMagazine.nl, heeft de eerste netwerk meeting van zijn Latin Business Club (Facebook: Latin Business Club) georganiseerd op zaterdagmiddag 8 februari in Utrecht. Hij heeft ons een mogelijkheid geboden om te netwerken terwijl we lekker samen dansen. Maar het accent ligt echt op netwerken. Daarnaast krijgen een aantal individuen/organisaties de kans om een ‘sales pitch’ te houden. Je krijgt dan een microfoon en 3 minuten de tijd om je product, dienst, evenement en/of aanbieding aan te kondigen. Je moet je wel ruim van tevoren bij Mathieu aanmelden voor zijn goedkeuring.

Het event vond plaats tussen 12.00 en 16.00 uur. Ik kwam daar rond 13.30 aanhuppelen op mijn houten klompen. Eenmaal binnen in Café Tropical kwam ik meteen in gesprek met o.a. Toby Verkerk en Monique Haverkamp (www.dansvloer.nu & www.csalphen.nl ), Karen Beerends (www.salsaclubonline.com ), Nils van der Knaap (www.salsavideos.nl & www.skyinternetmarketing.nl), Louke Spigt (o.a. Social Media Adviseuse, Facebook: LoulouSpigt) en Cyldra Schierbeek (www.salsahautecouture.com & 1st European Latin Awards).

Pitches

Louke Spigt voor Loukaliciospuntcom

Louke haar pitch ging voornamelijk over haar diensten als Social Media Adviseuse. In het kort: Het maximaliseren van de mogelijkheden die social media te bieden hebben voor (latin) ondernemers. Ik heb later ook meer met haar gesproken en ze heeft me toen al op nieuwe inzichten gebracht. Louke (spreek uit als ‘Loeke’) heeft me als bonus ook ideeën gegeven om meer te halen uit mijn Salsa op Klompen. Ik ga binnenkort een sessie bij haar boeken.

Omar Lovert van SendMill.nl

Omar zijn pitch ging over zijn bedrijf (<a href="http://www.sendmill.nl/" target="_blank" title="Sendmill e-mail nieuwsbrief software">www.sendmill.nl</a>), die het mogelijk maakt om nieuwsbrieven gemakkelijk en efficiënt te versturen. Niet spammen, maar gericht en doelbewust je nieuws in je email bestand verspreiden. Ik zat allang aan een eigen nieuwsbrief te denken. Dat is 1 van de dingen die ik o.a. geleerd heb tijdens de Dance Business Bootcamp van Mordechay Krispijn (www.salsaventura.nl ): Heb je eigen nieuwsbrief. Maar nu pas heb ik en idee hoe ik deze goed en doeltreffend zou kunnen inzetten, met Omar zijn hulp.

Nils van der Knaap van Salsavideos.nl

Je hebt het waarschijnlijk ook meegemaakt: je kijkt naar salsa videos op YouTube en raakt zo afgeleid door andere filmpjes dat je snel overgaat naar andere filmpjes die niets te maken hebben met salsa. Met zijn website Salsavideos.nl heeft Nils de leukste salsa, bachata, zouk en kizomba filmpjes bij elkaar verzameld op 1 website. Hij heeft de site ook aangemaakt als experiment om te kijken hoe zijn Sky Internet Marketing (www.skyinternetmarketing.nl ) werkt. Nils weet echt ALLES om je website helemaal bovenaan te laten verschijnen op Google (SEO).

Nils Fischer van Timbazoproductions.com

Nils – een zeer gedreven en enthousiaste muzikant – heeft een pitch gegeven over zijn band Timbazo (Cubaanse muziek). Ze zijn met een tweede CD bezig en ze hebben een crowdfunding georganiseerd om de productie af te krijgen. Men kan geld doneren en/of reclame maken voor de fundraising (dat laatste heb ik bij deze gedaan) op www.voordekunst.nl . Ik kan nu een gratis CD van Timbazo downloaden.

Cyldra Schierbeek (alias ‘Brown Sugar’) voor de 1ste European Latin Awards

Cyldra gaf een indrukwekkende pitch. De eigenaar van SDS Fantasia, Eric Lalta (tegenwoordig werkzaam als choreograaf voor grote producties in Dubai) heeft veel contacten met een aantal grote Europese festival organisatoren en top performers. Hun plan is om een soort Oscar uitreiking te organiseren, maar dan voor (Afro) Latin dansers, DJ’s en muzikanten uit heel Europa. De eerste editie zal in Nederland plaatsvinden. De grote aankondiging (met press release) zal plaatsvinden op 24 oktober tijdens een speciaal voor dit event georganiseerde gala party. Zelf ben ik waanzinnig enthousiast over dit nieuw concept, en de reactie van de rest van aanwezigen was ontzettend positief.

Na de pitches heeft DJ Willy heerlijk salsa gedraaid. We hebben tot na vieren  verder genetwerkt en samen gedanst.

Wat heb ik er nou uiteindelijk concreet aan gehad?

  1. Ik heb mensen kunnen uitleggen over mijn nieuwe concept van salsa lessen, genaamd de Master Series, die ik elke dinsdagavond geef voor Club Fiera in Kokonoches Latincafé (Haarlem). Een primeur in de salsa danswereld! Degenen die ik daarover heb gesproken deelden mijn enthousiasme.
  2. In het kader daarvan wil ik (oude) videobanden omzetten naar digitale bestanden. Ik behandel om de 2 weken een lokale, of een internationale salsa dansdocent(e) die een (belangrijke) bijdrage heeft geleverd aan de evolutie van de dans. Daarbij toon ik dus ook beelden van deze sterren aan mijn cursisten. Toby Verkerk gaat mij helpen met het omzetten van de video’s.
  3. Aangezien deze beelden ook de geschiedenis van salsa dansen vertegenwoordigen heeft Nils van der Knaap mij aangeboden om een speciale segment Salsa Geschiedenis op salsavideos.nl aan te maken, zodat ik mijn oude filmpjes daar kan tonen.
  4. Louke Spigt gaat mij helpen om meer geld te verdienen met mijn Master Series door optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van mijn website (www.salsaopklompen.nl ) en van social media.
  5.  Omar Lovert gaat mij helpen met het verspreiden van mijn nieuwsbrief, en hij gaat ook kijken naar de efficiëntie van mijn website. Zijn andere business is namelijk ‘Concept, Design & Development’ onder de naam ‘NightMonkey’ (www.nightmonkey.nl ).
  6. Ik ben nu teamlid van Salsa Club Online. Daarbij krijg ik mijn eigen community, een portal om mijn verslagen met jullie te delen en het Forum gedeelte is nieuw leven ingeblazen zodat wij  over (afro) latin dans & muziek gerelateerde onderwerpen op een positieve manier kunnen discussiëren.
  7. Ik heb een waanzinnig event om naartoe te leven: de ‘First European Latin Awards’. Ik zal de ontwikkelingen daarvan van dichtbij volgen en jullie geregeld daarover rapporteren.
  8. Alle aanwezigen hebben een kortingsbon ter waarde van € 75,- cadeau gekregen van Mathieu. Deze zal ik inwisselen voor een promotionele dienst van Salsa.nl / LatinMagazine.nl. Bedankt voor alles Mathieu, en doe groetjes aan de kleine!

… En ik heb een lekker Cubaanse salsa gedanst met Leonna, de Community Manager van Salsa Club Online.

Niet slecht voor 1 middagje netwerken, dacht ik zo :)

De tweede Latin Business Netwerk Meeting wordt op 13 april in Amsterdam georganiseerd. Wordt lid van de Facebook pagina en houdt de activiteiten van Latin Business Club goed in de gaten.

Wellicht spreken we elkaar bij de volgende meeting!

Votes: 0
E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Your Social Salsa Community! to add comments!

Join Your Social Salsa Community!

Comments

  • Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ("natuurlijke", "organisch" of "vrije") zoekresultaten om kwalitief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service internet marketing bureau en specialist in SEO optimalisatie en de #1 op het gebied van internet marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Zoekmachine optimalisatie bureau Online Marketing SEO SNEL. 

  • Hoi Toby, dank je voor het compliment. En ik heb de tekst aangepast aan jouw specificaties ;) We zullen binnenkort afspreken! Groetjes aan Monique.

  • He Sederick, 

    Leuk stukkie tekst maar zou je twee dingen kunnen aanpassen?

    De link naar csalphen is niet goed, je bent de letter l vergeten (www.csalphen.nl)

    Je mag ook de achternaam van Monique in je stukje plaatsen (Haverkamp)

    We spreken elkaar, misschien al snel voor de videoband om daarmee wat uit te proberen.

This reply was deleted.

Blog Topics by Tags

Monthly Archives