11033328453?profile=originalEind augustus, 2007. Het was de eerste docententraining van Club Fiera, en als trainer stond ik een verhaal te vertellen. Iedereen was alleen aandachtig aan het luisteren, behalve een mooie dame die de hele tijd zeer geamuseerd zat te schrijven… Vanessa Mambi.

Ik heb kort daarvoor een salsa dansles van haar meegemaakt bij Club Fiera in Kokonoches Latincafé. Vanessa was (en is nog steeds!) een hele verschijning. Gracieus, stijlvol en gepassioneerd in haar lesgeven. Niet veel later kwam ik erachter dat mevrouw Mambi 1 van de mooie kinderstemmen was van de Curaçaose tegenhanger van ‘Kinderen voor Kinderen’, grupo Zjozjolí, EN ze is zelfs Miss Curaçao geweest! Maar nu hing ze aan MIJN lippen en noteerde zoveel mogelijk van wat ik zei, alsof het een kwestie van leven of dood was.. precies zoals ik altijd deed!
Haar gedrevenheid, en de passie die ze legt in alles wat zij onderneemt, zijn kernelementen die onlosmakelijk met Vanessa zijn verbonden. Ons beider danscarrières vertoont veel paralellen, maar Vanessa is altijd een graadje beter geweest.

Vanessa’s Grootste Krachten

Vanessa en ik zijn ook beiden ‘ras entertainers’. Velen denken dat het bij ons ‘in het bloed’ zit, maar dat is niet waar. Het is gewoonweg keihard werken en constant denken vanuit degenen die geëntertaind worden. Vanessa heeft een creativiteit waar je ‘u’ tegen zegt en is – danstechnisch gezien – heel erg virtuoos. En net als ik heeft Vanessa ook een lerarenopleiding gevolgd buiten het dansen om waardoor ze gedegen didactische vaardigheden bezit. De combinatie van deze en eerder genoemde karaktereigenschappen maken van haar DE ideale persoon om ‘gewone dans stervelingen’ in een rap tempo om te vormen tot ‘salsa podiumbeesten’. Haar grootste kracht ligt echter in het feit dat Vanessa haar studenten dezelfde (internationale) podia biedt waar hun salsa danslegenden – zoals Eddie Torres - op dansen. Van Rotterdam tot Hoofdorp, en van Berlijn tot Marrakesh, de dansers van ViP ON1, ViP ON2 en ViP Ladies Project leven hun dansdromen uit, allemaal dankzij Vanessa!

Naast Vanessa’s lokale en internationale successen is haar ViP Dance gedurende de jaren uitgegroeid tot een kweekvijver die veel dansers heeft geleverd voor andere show- en docententeams. Vanessa vormt ze, en andere showteams & dansscholen floreren mede dankzij haar technisch goed gevormde en super gedreven alumni.

Vanessa bij Club Fiera!

Wil je salsa superster Vanessa in het echt meemaken? Dan biedt Club Fiera je de volgende kansen om Vanessa je dans skills naar een hoger niveau te helpen tillen:
Zaterdag 18 juli geven Vanessa samen met Randolph Brion een workshop Ladies en Men Styling in salsa aan het begin van de Club Fiera Salsa, Bachata & Kizomba Party Deluxe Summer Edition. En haar ViP Dance zal ook optreden.

https://www.facebook.com/events/1591772057769736/

En speciaal voor de Salseras...

De 1e van de 3 supergave Mini BootCamps Ladies Styling komt er aan! Vanessa is op maandag 20 juli aan de beurt. Je krijgt dan 2 uur intensief dansles van deze QUEEN OF SALSA! Je dansniveau is niet van belang!

http://www.clubfiera.com/zomer

Carmen Miranda

Vanessa’s carriére, talent, creativiteit en klasse doen me veel denken aan de legendarische Portugees/Braziliaanse Carmen Miranda. Zij is niet alleen de vrouw afgebeeld op alle Chiquita bananen, maar Carmen is o.a. Brazilië ’s grootste ster, 1 van de voornaamste redenen voor alle Ladies Styling die bij modern salsa dansen worden gebruikt, EN zij is ook een stijlicoon voor alle ‘drag queens’ wereldwijd.

https://www.youtube.com/watch?v=TLsTUN1wVrc

Vanessa! … Vanessa! … Vanessa!

Quote: "Vanessa lives to dance and to teach others to dance.
Her own motto in life: With discipline, focus and perseverance you will prevail for sure!"

Votes: 0
E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Your Social Salsa Community! to add comments!

Join Your Social Salsa Community!

Blog Topics by Tags

Monthly Archives