your Salsa Community!

voor iedereen met een passie voor de Salsa & Latin cultuur

Toen ik klein was (volgens mij was ik een jaar of 5 ) heb ik het nummer Ben voor het eerst op de radio van m'n oma gehoord. Ik weet nog dat deze heel vaak op de radio werd gedraaid. Dit lied en 'You are the Sunshine of my Eyes ( Stevie Wonder) waren mijn 2 favoriete nummers.

Toen ik Michael weer hoorde was ik volgens mij 9 jaar oud. Ik woonde bij mijn ouders in het dorpje Suax (naast het vliegveld) op Curacao. Moeder was zwanger van mijn broertje Short en mijn vader was voor zijn werk op het eiland St.Maarten. In die tijd werd ik fysiek en mentaal zwaar mishandeld door vader. Hij dacht ten onrechte dat ik homosexueel zou worden en zocht dus elk excuus om deze 'ziekte' uit mijn lijf te slaan. Mijn moeder en m'n zus konden het niet laten om mij te pesten: ik was behoorlijk verlegen en verstrooid. Op school werd 1 van de vele pestperiode's meestal met een vechtpartij beeindigd. Dus toen mijn vader weg was had ik een klein beetje rust. En op school hadden ze andere slachtoffers gevonden.

In die periode stond ik elke dag een paar minuten lang naar de neergaande zon te kijken. Toen vader er nog was moesten m'n zusje Chela en ik elke dag precies om zeven uur gaan slapen en moesten wij om 4 uur s'morgens op. Door een spleet tussen het aluminium dak en de houten muur kregen wij licht van de felle zon te zien en konden wij de andere kinderen buiten horen spelen. Toen pa weg was mochten wij van ons moeder later gaan slapen. Op 1 zo'n dag stond ik dus buiten op onze grote erf van een grote oranje neergaande zon te genieten toen ik het lied 'I Wanna Rock With You' van Michael hoorde. Ik weet dat ik me toen voor het eerst in jaren intens gelukkig voelde. I al die tijd wist ik niet hoe Michael eruit zag..

In m'n tienerjaren woonde ik gelukkig weer bij m'n oma. Toen Thriller uitkwam raakte het hele eiland in een ware 'Michael Jackson Pandemonium'. Ik was 13 oud toen Thriller uitkwam. Er werden ineens ontzettend veel Thriller danswedstrijden over het hele eiland werden georganiseerd. Je telde niet mee als je geen rode of zwarte Thriller vest had. We hadden allemaal ineens 'Wet Looks' (= gepermanente haren vol met natte gel), elke hit van het Thriller album stond vaak maandenlang op nummer 1 op de Radio Hitparade, en door de verhalen over Michael z'n zware jeugd heb ik me intens met hem geidentificeerd. Toen begon mijn Michael Jackson obsessie. Gelukkig voor mij vond ik vrienden die mijn passie deelden. Michael inspireerde ons om te gaan dansen. Merengue Show (we hadden een Merengue choreografie gemaakt op het lied 'Dame' van Juan Luis Guerra, die op haar beurt een Merengue versie is van het liedje 'Don't Stop 'Till You Get Enough' van MJ), werd afgewisseld met Electric Boogie (Michael deed ontzettend veel 'Pop 'n Locking), Breakdance, Hiphop, en later Streetdance. Alle artiesten die hun inspiratie van Michael hadden gehaald werden onze helden. Maar de grootste was zijn kleine zusje Janet. Haar album Control was qua sound redelijk nieuw, maar haar dans was duidelijk op haar grote broer geinspireerd. En Janet heeft veel meisjes op Curacao geinspireed om ook te gaan dansen. Zo heb ik een Janet Jackson show voor Corinne Hoeve gechoreografeerd. Daarmee heeft ze de talentenshow van een Miss verkiezing gewonnen. Zij vroeg mij om een groep leerlingen van de Radulphus College (HAVO VWO) te trainen voor hun talenten contest. Ze hebben daarmee gewonnen. Toen 'Bad' uitkwam stond ik de videoclip samen met Frica in zijn woonkamer te oefenen. Wij leerden Amanda van Doorn kennen: zij WAS Janet Jackson. We hebben zelfs een Playback Show met haar als Janet Jackson en wij als haar dansers gechoreografeerd. Amanda is tegenwoordig salsa dansdocente bij salsa dansschool Ambiente Den Helder. En wij zijn nog steeds hele goede vrienden. Toen ik 18 was heeft een zanger genaamd Francis Faries mijn beste vriend Allan Tromp gevraagd om een jongens dansgroep te vormen die als achtergrond dansers voor hem zouden dansen. Dit werd de groep Fame Dancers. Allan en ik waren de choreografen en we hebben o.a. aan een eigen choreografie gewerkt die geinspireerd was op de videoclip 'Smooth Criminal'.

Leukste momenten als tiener met Michael:

1. We liepen met z'n vijven altijd in nette gangster pakken en gleufhoeden rond op het hete eiland, net als in de videoclip Smooth Criminal. Het enige wat we deden was dansen, plezier maken en meisjes scoren. Maar dat laatste was meer voor mijn vrienden weggelegd dan voor de 18 jarige verlegen Sederick. Daarom waren wij welkome gasten op menig feest, en zelfs als wij niet van tevoren waren uitgenodigd. Tijdens een zo'n feest was er een wedstrijdje Michael Jackson dansen ontstaan. Ik stond veilig bij de bar toen Allan mij kwam halen, naar de dansvloer bracht en zei: 'Please, bevrijd ons van deze ellende en laat zien hoe het ECHT moet!' Dus ik ging met m'n verlegen koppie op de dansvloer en begon Michael Jackson te dansen. Er ontstond een cirkel en iedereen begon te joelen. Mijn vrienden tilden mij op en ik had het gevoel dat ik er eindelijk erbij hoorde.

2. De Fame Dancers Show in het Julianapark (in het midden van Willemstad). Francis had veel dansgroepen uitgenodigd om voor honderden jongeren op te treden. Wij zouden de premiere hebben van onze Smooth Criminal danschoreografie. Na wekenlang trainen - en na veel geruzie omdat Angelo en Aldrin niet perfectionistisch genoeg waren - waren we eindelijk zover. De 3 andere jongens deden heel erg stoer totdat ze al die mensen zagen. En wij zouden als laatste groep optreden wat de druk groter maakte. De jongeren die elke week trouw naar onze trainingen kwamen kijken hadden iedereen verteld over onze show. Wij kregen te horen dat iedereen hoge verwachtingen had. Maar ik had het vertrouwen dat het allemaal goed zou komen. Want ik dacht de hele tijd alleen maar aan Michael en aan de zefvertrouwen hij in zijn clips uitstraalde. Badend in oranje en felle zonnestralen heeft Fame Dancers toen haar 'Finest Moment' gehad. Onze show was weken daarna nog steeds 'the talk of the town'.

En ik?

Ik was blij dat Michael Jackson in mijn leven was gekomen.

:D

Michael, ik wil je bij deze bedanken dat je mij zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, en hoop hebt gegeven.
Rust zacht onbetwiste Koning van de Populaire Muziek!

Groetjes van de salsaklompjes,

:D

Views: 122

Comment

You need to be a member of your Salsa Community! to add comments!

Join your Salsa Community!

SalsaClubOnline is Sponsered by www.viaDanza.nl

PARTNERS

Blog Posts

Fotografie reis Havana, Cuba 12-19 oktober 2019

Posted by Karen Beerends on September 8, 2019 at 5:30pm

Latin Business

Photos

  • Add Photos
  • View All

© 2019   Created by Karen Beerends.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service