your Salsa Community!

voor iedereen met een passie voor de Salsa & Latin cultuur

Danslessen

We beginnen alle dagen met een warming up gevolgd door een kleine demonstratie van de Thema les van die dag. Dat kan varieren van Rumba, Mambo tot Son. Deze typische Cubaanse dansen worden vervolgens meteen verwerkt in de salsa figuren. De dagelijkse Thema lessen geven je inzicht uit welke verschillende dansen de Cubaanse salsa is opgebouwd en je hebt de mogelijkheid om die specifieke dansen je meester te maken.


Alle figuurcombinaties worden meteen geleerd hoe zij in de La Rueda toegepast kunnen worden, een Cubaanse cirkeldans waarbij alle deelnemers tegelijk een bepaalde figuurcombinatie uitvoeren op commandos van 1 iemand die zich in de cirkel bevindt. De dames worden doorgegeven aan de volgende mannelijke danspartner in de cirkel. Dus ongeacht of je beginner of gevorderd bent iedereen beleeft de lol van deze populaire groepsdans. 


Tijdens de thema lessen ladystyle en mannenstyle besteden wij aandacht aan de bewegingen en danshouding zodat die met passie en sierlijkheid worden uitgevoerd. Aangezien er vrijwel altijd een tekort is aan mannen op de dansvloer in Europa leren wij de mannen om met 2 vrouwen tegelijk te dansen en de vrouwen leren freestyle salsa voor als er geen mannen voorhanden zijn of als de dansvloer te druk is om als koppel te dansen.


Het thema ritmelessen wordt gegeven door Cubaanse muzikanten, ik heb geen ritme gevoel of 2 linkervoeten bestaat niet bij ons. Het is een kwestie van kennis en begrijpen hoe de muziek is opgebouwd, welke muziekinstrumenten geven het ritme aan en welke maken de melodie. De muziek van de Cubaanse salsa is gebaseerd op allemaal één en dezelfde compositie.


Aangezien iedereen 1 op 1 danst met zijn persoonlijke profesionele danspartner die allen de dansacademie in Cuba met succes hebben afgerond heb je de mogelijkheid om alles wat je maar wil leren, te oefenen met je vrijwel eigen prive dansleraar. Al onze danspartners kunnen de mannen of vrouwen stijl dansen dus wil je als vrouw liever de mannenstijl leren of andersom ook dat bieden wij aan.

© 2019   Created by Karen Beerends.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service